Peter Smit - Innovator en Generalist | Review: Samsung Galaxy S9
15751
post-template-default,single,single-post,postid-15751,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Review: Samsung Galaxy S9

Yay of Nay?

Een maandje geleden ben ik geswitcht van de Huawei P10 naar de Galaxy S9. Niet omdat ik perse een nieuwe telefoon nodig had of omdat de P10 niet goed was maar wel omdat ik via T-Mobile een “Offer I couldn’t refuse” kreeg.

Dus nu een maand verder met de Galaxy S9, hoe bevalt hij?

Tegenvallertje

Als je de S9 vergelijkt met de S8 is er weinig veranderd. Esthetisch gezien is de vingerafdruk scanner verplaats van naast de camera, naar er onder. Wat betreft gebruiksvriendelijkheid een stap vooruit maar qua design is de S9 dus voor 95% gelijk aan de S8. Maar nu ik het toch over die vingerafdrukscanner heb, laat ik daar meteen eens mee beginnen.

De vingerafdrukscanner van de Huawei P10 was geweldig, bizar snel! Misschien wel de snelste en meest accurate vingerafdrukscanner die ik op een smartphone ben tegengekomen. Je hoefde hem maar een milliseconde aan te tikken en je was binnen. Die van de S9… die is helaas niet zo snel. Sterker nog, regelmatig gebeurt het dat hij mijn vingerafdruk niet kan herkennen en ik uiteindelijk maar m’n pincode invoer. Aangezien ik mijn s9 ook gebruik om contactloos mee te betalen – en mijn betaal app ontgrendel met mijn vingerafdruk – begint dit langzamerhand een beetje een ergernis te woorden. Het voordeel van de vingerafdrukscanner vind ik namelijk dat niemand mee kan kijken. Natuurlijk kan ik de irisscanner gebruiken maar die is lang niet zo snel als de vingerafdrukscanner of naja, zoals die zou moeten zijn. Ik moet namelijk de S9 recht voor m’n gezicht houden en het mag ook niet te donker zijn, dan werkt hij ook niet lekker. Al met al genoeg ontgrendelingsmogelijkheden maar helaas werken ze lang niet zo soepel als die van de veel goedkopere – en oudere – Huawei P10.

Meevallertje

Maar als je dan eenmaal ingelogd bent en je het prachtige infite display AMOLED scherm voor je snufferd krijgt, dan ben je die ergernissen alweer snel vergeten. Want dat scherm… wauw, ongetwijfeld het best uitziende scherm op een smartphone welke op dit moment verkrijgbaar is. Geen wonder dat Apple z’n inkopen doet bij Samsung. Hier laat Samsung echt zien dat ze weten hoe je een smartphone moet bouwen

No Comments

Post A Comment